Мей запропонувала Порошенку участь у “цілій низці” реформ в Україні

 

Під час офіційного візиту до Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії 19 квітня відбулися переговори президента Петра Порошенка з британським прем’єр-міністром Терезою Мей.

Під час зустрічі зокрема, було обговорено розширення співробітництва в царині безпеки та українських реформ, інформує прес-служба Банкової.

“Прем’єр-міністр запропонувала, щоб Велика Британія брала участь в цілій низці програм реформ. В тому числі, думаю, може бути ефективною співпраця в розробці та імплементації законодавства щодо служби фінансового розслідування”, – розповів президент Порошенко.

Крім того, за його словами, було обговорено співпрацю з імплементації судової реформи з урахуванням пропозицій британських радників, досвіду та авторитету британської судової системи.

На Даунінг-стріт у Лондоні Петро Порошенко подякував за міцну та надійну позицію Великої Британії у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України у зв’язку із незаконною анексією Криму та російською агресією на Сході.

“Я думаю, що тверда позиція Великої Британії, як країни-підписанта Будапештського меморандуму, дає нам гарантії нашого суверенітету та територіальної цілісності, демонструє надзвичайно надійну позицію щодо нашого стратегічного партнерства”, – зазначив Порошенко під час зустрічі з Мей, згадавши також 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Києвом і Лондоном.

Він підкреслив, що нинішній його візит до Великої Британії має велике значення, оскільки останній візит українського президента до цієї країни відбувся 22 роки тому, у 1995 році.

Петро Порошенко подякував за ефективну співпрацю з британськими інструкторами, які тренували українських військових, обмін позитивним та ефективним досвідом.

“Ми говоримо про надання консультативної допомоги в забезпеченні кращих захисних спроможностей українських Збройних сил, оскільки ми перебуваємо на лінії фронту у захисті демократії і свободи”, – сказав президент України, наголосивши, що це є інвестицією в спільну безпеку.

В свою чергу прем’єр-міністр Британії, за інформацією прес-служби президента України, наголосила на важливості розвитку та поглиблення двосторонньої українсько-британської співпраці в сфері оборони і безпеки.

“Тереза Мей також відзначила важливість продовження політики санкцій по відношенню до Росії, як одного з дієвих механізмів спонукання агресора до виконання взятих на себе міжнародних зобов’язань”, – інформує АП.

Президент Порошенко запросив Терезу Мей відвідати Україну в зручний для неї час.

Як відомо, що візит Петра Порошенка до Лондона 18-19 квітня збігся з ініціюванням Терезою Мей дострокових виборів та затвердженням відповідного рішення парламентом Британії.

Читайте також:
Порошенко в Лондоні: Якби не санккції,
російські танки стояли б набагато глибше в Європі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна