Порошенко в Лондоні: Якби не санккції, російські танки стояли б набагато глибше в Європі

 

Росія не виконує взяті на себе зобов’язання в рамках Мінського процесу – немає ефективного припинення вогню та звільнення заручників і незаконно затриманих осіб, немає доступу для міжнародних гуманітарних організацій. В той же час РФ продовжує посилати війська, важку зброю і боєприпаси в Україну, перетворювати Крим на найбільшу військову базу в світі. Про це президент Петро Порошенко заявив у середу, 19 квітня, в Лондоні під час виступу в Королівському інституті міжнародних відносин Chatham House на тему “Битва за Україну: лідерство та солідарність проти агресії”.

“Росія залишається глухою до вимог і аргументів на користь миру. Ми не маємо миру з однієї причини: росіяни не зацікавлені в його досягненні. Вони зацікавлені в контролі. Я відчув це знову в понеділок, коли разом з канцлером Меркель і президентом Олландом провів телефонні переговори з президентом Путіним. Це стало ще одною демонстрацією порожніх обіцянок Москви і їхнього ставлення: «якщо ви хочете миру, ви можете його отримати, але лише на наших умовах». Ніяких компромісів – просто верховенство сили”, – розповів Порошенко, якого цитує прес-служба АП.

Глава держави наголосив, що для перемоги над агресією потрібно бути сильними та об’єднаними, і необхідна тверда підтримка реформ в Україні.

“Ми  також потребуємо санкцій проти Росії. Не вірте тим, хто каже, що санкції не приносять нічого. Перш за все: менше вбитих українців – це не «нічого». По-друге: якщо б не було санкцій, російські танки стояли би набагато глибше в Європі”, – підкреслив президент.

“Путін почав свою «кампанію» в Україні з відчуття безкарності. Через санкції і готовність України боротися, зараз він відчуває невпевненість, і має закінчити відчуттям неминучої реакції Заходу.  Світові агресори повинні знати: вони будуть притягнуті до відповідальності за свої злочини”, – наголосив Порошенко.

Глава держави процитував слова Маргарет Тетчер: “Війна викликана не накопиченням зброї. Війни виникають, коли агресор вважає, що він може досягти своїх цілей за прийнятною ціною”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна