У Дружківці відсторонили від муніципальної поліції екс-поплічника “ДНР”

 

У Дружківці Донецької області відсторонили нещодавно призначеного керівника так званої “муніципальної поліції” Сергія Бережного, якого викрили у співпраці з бойовиками “ДНР” в часи окупації.

“На сьогодні цю особу поки відсторонено від роботи, ми оголосили офіційний конкурс, щоб не було пересудів”, – сказав мер міста Валерій Гнатенко в коментарі ТСН.

“Муніципальна поліція” – ідея міськради Дружківки. На останній сесії на купівлю автомобіля для цієї структури виділили 300 тисяч гривень.

Заступник мера Олег Поляков про минуле міліціонера нібито не знав. “У нас немає такої офіційної інформації, що він працював керівником. Щоб слідкувати за благоустроєм, це не має ключового значення”, – сказав водночас Поляков.

За словами представників міськради, муніципальна поліція замислювалася як орган для контролю за благоустроєм міста. До сфери її відповідальності входить несанкціонована торгівля, звалища, паркування на газонах та інше.

За інформацією журналістів, у 2014 році під час захоплення міста бойовиками Сергій Бережний “пішов угору” по кар’єрних сходах, із заступника став виконуючим обов’язки головного міліціонера міста. З бойовиками працював пліч-о-пліч.

Депутат Дружківської міськради Олександра Пахомова показала журналістам газету за той період. Цитує Бережного: “Разом з нашими співробітниками представники “народного ополчення Донбасу” патрулюють місто для збереження громадської безпеки”, ну і так далі. Причому для того, щоб місцеві люди не могли чинити опір, рішенням міської ради на той момент мером Гнатенком було прийнято рішення про вилучення зареєстрованої зброї у місцевого населення, для чого – щоб потім передати “ополченцям”. А ось постанова, підписана Бережним, щоб здати зброю на зберігання у відділ міліції”.

На одному відео 2014 року Бережний стоїть позаду мера міста Валерія Гнатенка. Три роки тому той ініціював так званий референдум в Дружківці, а перед цим – дозволив на будівлю міської ради повісити прапор Росії.

“Всі залишилися на своїх місцях, ніхто не поніс відповідальності, хоча, за нашими відомостями, з міста пішло воювати приблизно півтори тисячі людей на той бік. Хтось загинув, хтось по Росії хитається, сім’ї розпалися, і я вважаю, що виною всьому – це наша влада”, – упевнений місцевий депутат Віктор Баштовий.

Сам Бережний на зв’язок із журналістами виходити відмовився, вдома його не було.

Як писала “Новинарня“, Сергій Анатолійович Бережний внесений у базу сайту “Миротворець”. У досьє зазначено, що Бережний – заступник начальника військової комендатури “ДНР” в місті Дружківка влітку 2014 року.

Читайте також:
“Муніципальну поліцію” української Дружківки очолив голова міліції
періоду “ДНР”, – волонтер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна