“Муніципальну поліцію” української Дружківки очолив голова міліції періоду “ДНР”, – волонтер

 

При міськвиконкомі Дружківки (зона АТО в Донецькій області, підконтрольна Україні) створено відділ “Муніципальна поліція”, який очолив голова місцевої міліції періоду “ДНР” Сергій Бережний. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на армійського волонтера Романа Балана “Сініцина”.

Про призначення керівником муніципальної поліції Сергія Бережного інформує також місцеве видання “ДнЛ” (“Дружківка на долонях”).
Зазначається, що це формування має боротися з незаконною торгівлею, виявляти порушення благоустрою, незаконні трудові відносини тощо. “Муніципали” носитимуть затверджені міським виконкомом формені однострої.

Водночас Роман Сініцин у своєму дописі в “Фейсбуці” звертає увагу на те, що пан Бережний очолював відділ міліції міста Дружківка також у час, коли місцем керували сепаратисти й бойовики “ДНР”.

“Бережной Сергій Анатолійович був начальником міліції Дружківки в різний період. Далі ми прізвище “Бережной Сергій Анатолійович” знаходимо у якості заступника коменданта міста і керівника міліції. У газеті “Дружковка на ладонях” від 11 червня 2014 року. На сторінці 3.

Ми навіть знаходимо посилання на статтю у цій газеті на сторінці в ФБ з інтерв’ю Бережного Сергія Анатолійовича. Де він, мабуть, розказує, що “міліція на сторожі закону”.

Пост був зроблений 5 липня 2014 року. Стаття, ймовірно, раніше.
Статтю, правда, знесли. Тільки посилання залишились. Архів газети за “сепарський” період теж забрали. Дружківку, нагадаю, ЗСУ звільнили 6 липня 2014 року.
Хто не в’їхав – Сергій керував міліцією і України, і ДНР”, – пише волонтер.

За його словами, надалі, судячи з оголошень, Сергій Бережний довго шукав роботу “в зв’язку з виходом на пенсію”, хотів бути “керівником служби безпеки”.

“Знайшов”, – констатує Сініцин.

Сергій Анатолійович Бережний (27 листопада 1971 р.н.) внесений також у базу сайту “Миротворець”.
У досьє зазначено, що Бережний – заступник начальника військової комендатури “ДНР” в місті Дружківка влітку 2014 року.

При цьому, як відомо, муніципальна поліція у прифронтовій Дружківці є підрозділом місцевої влади, яку контролює “Опозиційний блок”, і не входить до структури Національної поліції України.

Читайте також:
Торецький волонтер Володимир Єлець підозрює в спаленні його автобуса
людей нардепа Шкірі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна