“Переможемо, бо з нами Бог”. Патріарх Філарет освятив тисячі крашанок і пасок для воїнів АТО

 

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив та передав для українських воїнів на Донбас 5 тисяч великодніх крашанок та 1 тисячу кілограмових пасок, які надійдуть захисникам України на передову.
Як повідомив сайт УПЦ КП, освячення відбулося 12 квітня на території Національного заповідника “Софія Київська”.

“Ми кожного року, починаючи з 2014 року, направляємо у наші війська на Схід паски і яйця для того, щоб вони відчували теж це свято Воскресіння Христового. Робимо ми це з двома намірами: щоб вони відчули, що Церква – з нашою армією, молиться за неї, і не тільки молиться, але й робить все, для того щоб надихати наших воїнів на захист нашої держави”, – відзначив патріарх.

Глава УПЦ КП привітав усіх із прийдешнім святом та закликав на воїнів Боже благословення.

“Нехай це свято надихає нас, і Господь, по своїй милості, приведе нас до перемоги. Перемога буде обов’язково з нами, тому що з нами Бог. А чому з нами Бог? Тому що з нами правда”, – наголосив предстоятель.

В освяченні взяли участь ієрархи УПЦ КП, міські депутати й представники Шевченківської районної держадміністрації, волонтери, ветерани АТО та ін.

Також патріарх УПЦ КП благословив у щасливу дорогу водіїв та волонтерів об’єднання “Фастів-Мир”, які доставляють крашанки та паски на фронт.

Також на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря було освячено ще 10 тисяч пасок, які будуть передані військовослужбовцям у зону АТО, біженцям та потребуючим жителям Донбасу.

Нагадаємо, подібну акцію Київський патріархат проводив перед Великоднем 2016 року.

Читайте також:
Делегація УПЦ КП перша привезе в Україну Благодатний вогонь з Єрусалима

Київський патріархат на знак протесту вийшов із ради капеланів ЗСУ.
Там диктує УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна