Делегація УПЦ КП перша привезе в Україну Благодатний вогонь з Єрусалима

 

Делегація УПЦ Київського патріархату перед Великоднем першою доставить в Україну Благодатний вогонь з Єрусалима. Про це “Новинарні” повідомили організатори поїздки на Святу землю з УПЦ КП.

Рейсовий літак із Благодатним вогнем, який у суботу перед Великоднем традиційно запалюють у православному Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі, прибуде в термінал D аеропорту “Бориспіль” 15 квітня о 19:40. Його доправить делегація священнослужителів та мирян Української православної церкви Київського Патріархату.

Після приземлення літака у Києві делегація УПЦ КП передасть Благодатний вогонь громадам з різних куточків України та поспілкується із пресою.

Координатор акції передачі Благодатного вогню в Україні – митрополит Луцький і Волинський Михаїл – розповість про традицію великоднього Благодатного вогню та про участь української делегації у єрусалимській церемонії.

Журналістів запрошують зустріти перший єрусалимський вогонь у “Борисполі”.

Благодатний вогонь — поширена у православ’ї назва вогню, використовуваного у великодній церемонії виносу Святого Світла з Гробу Господнього, в Храмі Воскресіння Господнього (інша назва – Гробу Господнього).
В день Страсної суботи віряни Православної церкви очікують звершення у Єрусалимі церемонії сходження Благодатного вогню в храмі над Гробом Господнім, яке протягом віків з року в рік відбувається в Єрусалимі. Чин сходження Благодатного вогню звершує у кувуклії (каплиці) Гробу Господнього особисто Єрусалимський патріарх.
По тому християни розповсюджують вогонь свічками та спеціальними лампами по всьому світу.

В останні роки в Україні традиційно існує конкуренція за першість у доправленні Благодатного вогню між УПЦ Київського й Московського патріархату.

Відомо, що цього разу в Єрусалим летить делегація УПЦ МП, до якої входять митрополит Бориспільський Антоній, перший вікарій Київської митрополії, та нардеп від “Опозиційного блоку” Вадим Новінський, який перебуває під слідством у справі про тиск на попереднього митрополита.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна