Помер в’язень, побитий у СІЗО вже засудженим “торнадівцем”

 

Два дні тому в Лук’янівському СІЗО екс-боєць спецроти “Торнадо” Ілля Холод під час прогулянки побив свого співкамерника Матвєєва. 14 квітня стало відомо про смерть побитого. Тепер Холоду загрожує новий термін. Про це повідомив прес-секретар заступника міністра юстиції Юрій Маслак, передає “Цензор”.

Відомо, що Матвєєв ще не був засуджений, його підозрювали за ч. 3 ст. 153 ККУ – “задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчиненому щодо малолітніх”.

Що стало причиною конфлікту, не розголошують.

Оскільки тяжкі тілесні ушкодження спричинили смерть, Холоду загрожує додатковий строк – від 7-10 років, ідеться в повідомленні.

Як повідомляла “Новинарня“, 7 квітня учасник АТО Ілля Холод разом з іншими 11 екс-“торнадівцями” отримав вирок суду першої інстанції, йому присудили до 9,5 років в’язниці.

Групу бійців роти “Торнадо” ГУ МВС України в Луганській області суд заарештував 17 червня 2015 року за підозрою у скоєнні низки тяжких злочинів.
Прокуратурою встановлено, що командир роти Руслан Онищенко у період з січня до середини березня 2015 року створив злочинну організацію з числа підлеглих.
Прокуратура просила дати командирам “Торнадо” 15 років ув’язнення.

Підсудних обвинувачували у викраденні людей у зоні АТО, тортурах, сексуальному насиллі тощо. Через присутність у справі сцен зґвалтувань та потерпілих частина процесу була закрита.

Сторона “Торнадо” обвинувачення відкидає, підкреслюючи, що кримінальні справи проти бійців роти з’явилися після того, як добробатівці почали зупиняти потяги з контрабандним вугіллям, металом і лісом, що курсують через лінію розмежування. Свідчення свідків вони називають сфальшованими, а потерпілих – сепаратистами.

Нагадаємо, судові засідання у справі “Торнадо” влітку 2016 року в Оболонському райсуді супроводжувалися сутичками мітингувальників із поліцією й Нацгвардією. Підсудні, перебуваючи в клітці, на знак протесу поливали прокурорів сечею.

Читайте також:
Мін’юст розповів, що сталося з бійцями “Торнадо” в Лук’янівському СІЗО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна