Мін’юст розповів, що сталося з бійцями “Торнадо” в Лук’янівському СІЗО

 

Колишні бійці роти “Торнадо”, ув’язнені в Лук’янівському СІЗО, не здійснювали напад на співробітників пенітенціарного закладу, як про це напередодні ввечері повідомляли деякі ЗМІ. Про це в ході брифінгу 12 січня заявив заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

“Ніяких дій щодо нападу на співробітників СІЗО, як нападів або якихось дій з приводу збройової [кімнати], такого не було, це плітки. Ситуація була керована з самого початку, але чоловік зробив таку дію, щоб привернути увагу до своєї позиції щодо ходу слідства і суду”, – розповів Чернишов в ефірі каналу “112 Україна“.

Зазначається, що столична поліція кваліфікувала дії ув’язнених “торнадівців” у Лук’янівському СІЗО як опір працівнику правоохоронного органу.

Пізно ввечері 11 січня стало відомо, що у київському СІЗО №13 колишні учасники АТО зі складу розформованої добровольчої роти “Торнадо” напали на охорону пенітенціарного закладу.
У поліції підтвердили, що один з ув’язнених отримав поранення.

Нардеп Ігор Мосійчук повідомив, що в СІЗО Максим Глєбов (позивний “Ахіллес”) відрізав собі вухо. Він стверджує, що співробітники ізолятора не надали йому допомоги, тому що злякалися крові і сховалися в збройовій кімнаті.

За словами керівника київської поліції Андрія Крищенка, в результаті був влаштований короткочасний бунт, але як такого нападу на охорону СІЗО не було.

“…У в’язнів-“торнадівців” нема конфлікту з керівництвом Лук’янівського СІЗО, натомість існує троє-четверо працівників закладу, які постійно провокують політв’язнів.
Як перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності я звернувся до генерального прокурора України Юрія Луценка, до заступника міністра юстиції Дениса Чернишова з вимогою притягнути до відповідальності працівників Лук’янівського СІЗО, які вчора спровокували цей жахливий інцидент”, – написав Мосійчук у “ФБ”, поширивши фото екс-командира “Торнадо” Руслана Онищенка та Максима Глєбова з відрізаним вухом:

Руслан Онищенко і Максим Глєбов

Читайте також:
Суд допитує постраждалих у справі “Торнадо”, одна з жінок розповіла про зґвалтування

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна