Ветеранські організації перейдуть на конкурсне фінансування

 

Представники ветеранських організацій змінили принцип свого фінансування з держбюджету.

Як повідомляє “Новинарня“, учасники засідання Держслужби у справах ветеранів та учасників АТО у понеділок, 11 квітня, проголосували за фінансування ветеранських організацій на відкритій конкурсній основі.

Перехід до нового способу відбудеться з моменту підписання відповідної постанови Кабміну. Ідеться про 20 млн. грн. на рік.

На зустріч у київський Палац ветеранів, крім “класичних” діячів старшого віку, прийшли представники волонтерських організацій та учасники АТО, які ініціювали відповідну зміну. Після довгих суперечок рішення таки прийняли.

Головним противником конкурсного фінансування був представник Спілки жертв нацизму Маркіян Демидов. Він голосував проти ініціативи АТОвців і виставив на голосування пропозицію не змінювати систему фінансування, тобто фактично залишити пряме надходження бюджетних коштів для “старих” ветеранських спілок, незалежно від їх роду діяльності та активності.

Як повідомляє кореспондент “Новинарні“, присутня на засіданні, представники багатьох ветеранських організацій голосували за обидві пропозиції.

Ініціатором участі волонтерів і АТОвців у засіданні став Дмитро Різниченко (на фото) – громадський активіст та ветеран батальйону “Донбас”, який на попередніх зборах відзначився тим, що вдарив лобом в обличчя голову громадської ради при Міністерстві оборони, 67-річного генерал-полковника запасу Віктора Палія.

Перед засіданням 10 квітня Різниченко та інші активісти поширювали в соцмережах матеріали, які свідчать, що ветеранські організації отримують величезні суми з державного бюджету України, при тому що ці кошти йдуть здебільшого на статутну діяльність і бюрократичні потреби, а також на акції з виразним проросійським ідеологічним забарвленням.

Детальніше про ці проблеми – у великому матеріалі “Новинарні” невдовзі.

Читайте також:
У Міноборони сформували кишенькову Громадську раду.
Волонтери влаштували демарш

Полторак наказав перевірити скандальні вибори Громради Міністерства оборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна