Гройсман заанонсував відмову від антрациту з Росії

 

Україна в умовах припинення постачання антрациту з непідконтрольних територій Донбасу скоротить споживання цього енергетичного вугілля і покриє його дефіцит диверсифікованими імпортними поставками, відмовившись від завезення такого вугілля з Росії. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман 11 квітня на прес-конференції з приводу першої річниці свого уряду, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Безумовно, нам потрібно закуповувати вугілля в різних країнах. Хочу підкреслити: я прихильник закупівлі в США, Австралії… Тобто, в інших країнах, а не в агресора”, – сказав Гройсман.

“Поки ще постанови [про заборону імпорту антрациту з Росії] немає, але, думаю, що для нас дуже важливо диверсифікувати і жодним чином не постачати з Російської Федерації”, – додав прем’єр.

Він нагадав, що Україні вдалося повністю відмовитися від російського газу.

“501 день жодної краплі російського газу українська держава не отримує”, – наголосив Володимир Гройсман.

Голова уряду зазначив, що паралельно, завдяки модернізації двох блоків Зміївської ТЕС цього року – з переведення їх з антрациту на газове вугілля, потреба в антрациті буде знижена. За його словами, таку є модернізацію вартістю 1 млрд. грн. буде здійснено і на Трипільській ТЕС.

Прем’єр зазначив, що скорочення споживання антрациту буде також досягнуто за рахунок нарощування виробництва електроенергетики на АЕС і на гідроелектростанціях.

Як повідомляли, 15 березня Рада національної безпеки й оборони вирішила тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі.
Голова Міненерговугілля Ігор Насалик 23 березня заявив про намір Кабміну заборонити імпорт вугілля з РФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна