Два обстріли Мар’їнки: школярів евакуювали, поранений місцевий мешканець

 

Уранці у вівторок, 11 квітня, бойовики обстріляли місто Мар’їнка, що поруч із Донецьком.

“Російські агресори обстрілюють околиці Мар’їнки. Стріляли із мінометів та стрілецької. Осколки залітали аж у центр міста. Поки що звернень до швидкої не було”, – повідомив у соцмережі голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський.

Як інформує прес-служба ГУ Нацполіції Донецької області, обстріл почався о 09:05 і тривав близько півгодини. Поліцейськими, які несуть службу у Мар’їнці, було прийнято рішення евакуювати дітей зі школи №2.

Загалом у цій школі №2 навчаються 138 дітей, сьогодні на заняття прийшли 128.

“Поліцейські, які несли службу неподалік від школи, прибули на місце та прийняли рішення евакуювати всіх учнів та педагогічний колектив до шкільного бомбосховища. Там мешканці знаходилися протягом всього часу, поки тривав обстріл”, – повідомили в ГУ НП.

Після того, як обстріл завершився, правоохоронці перевірили заклад на наявність руйнувань. Заняття у школі були відновлені у тих класах, вікна яких не виходять у бік, звідки ведуться бойові дії.

Зазначається, що найбільше внаслідок ранкового обстрілу Мар’їнки постраждали вулиці Тельманова та Матросова, які знаходяться поблизу “сірої зони”. Інформація про постраждалих та руйнування уточняється.

Бойовики обстрілювали Мар’їнку також напередодні ввечері, 10 квітня. Перебуваючи у власному будинку по вулиці Шевченка, 38-річний місцевий мешканець отримав осколкове поранення грудної клітини та живота, він був доставлений у міську лікарню Курахового. Разом із ним була дружина, яка не постраждала.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 258 (“терористичний акт”) Кримінального кодексу України, повідомили в главку поліції.

У прес-службі зазначили, що група поліцейських постійно перебуває в Мар’їнці та Красногорівці, щоб надавати всю необхідну допомогу місцевим мешканцям.

Читайте також:
Ситуація в зоні АТО ускладнюється, поранено п’ятьох українських бійців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна