Суд у Полтаві виніс ухвалу, яка легітимізує “ДНР”

 

Октябрський районний суд Полтави ухвалив рішення в цивільній справі, в якому вказав місто Донецьк як частину так званої “Донецької Народної Республіки”.
Як з’ясувалося, про це йдеться в тексті ухвали 554/3930/16-ц, опублікованої в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Дане рішення ухвалила ще 16 червня 2016 року суддя Наталія Тімошенко.

До суду звернулася жінка, яка попросила встановити факт смерті її брата, який проживав у Донецьку, з метою отримання свідоцтва про смерть. При цьому підставою для отримання українського документу стало свідоцтво про смерть 30.03.2016, видане “Кіровським відділом запису актів громадянського стану м. Донецька Державної реєстраційної палати Міністерства юстиції Донецької Народної Республіки”.

Заявниця скаржилася на те, що “отримати свідоцтво про смерть у відділі державної реєстрації актів цивільного стану неможливо, оскільки факт смерті відбувся на тимчасово окупованій території України”.

Октябрський райсуд задовольнив цю заяву, зобов’язавши Центральний відділ РАЦС Полтави провести державну реєстрацію смерті брата позивачки.

При цьому в рішенні суду сказано про “смерть у м. Донецьк (Донецька Народна Республіка)” – так зазвичай вказують область або державу, до якої відноситься населений пункт.

Читайте також:
На Донеччині передали до суду справи двох прокурорів – колабораціоністів “ДНР”

Німецьке видавництво надрукувало підручник із російським Кримом на карті.
І не виправляється

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна