Німецьке видавництво надрукувало підручник із російським Кримом на карті. І не виправляється

У Німеччині організація, що діє за підтримки уряду, видала підручник з вивчення німецької мови, в якому Крим позначено як частину Росії.
Про це повідомляє сайт “Європейська правда”.

Підручник було розроблено виробником тестів з вивчення мов TELC (The European Language Certificates), що, як сказано на його сайті, у своїй роботу керується цілями багатомовності, встановленими Радою Європи і Єврокомісією.

Помилкове зображення анексованого Криму з’явилося у “робочій книзі”, що призначений для навчання іноземців, які іммігрували до Німеччини і мають інтегруватися у суспільство.

На політичній карті Європи, розміщеній у підручнику, Крим зафарбований у кольори Росії.

Прикметно, що територіальну цілісність Кіпру автори підручнику не заперечують.

Після запиту з України видавець TELC gGmbH повідомив, що карта з “російським Кримом” для підручника з вивчення німецької мови була придбана на одному із сайтів зі стоковими фотографіями.

“Ця карта була куплена на сайті зі стоковими фотографіями”, – розповіли в прес-службі.

На доказ своїх слів із TELC надали інформацію про агенцію, де було придбано дане фото. Його продавцем є стокова агенція Fotolia, ілюстрація за номером 100018747.

За даними, опублікованими на сайті компанії Fotolia, вона розташована в США і є частиною групи Adobe.
Авторами ілюстрацій є приватні особи, що використовують цей сервіс для продажу своїх робіт.

Водночас у коментарі німецького видавництва немає вибачень або заяв про те, які дії вони планують вчинити для виправлення помилки.

Натомість там вдалися до специфічного коментаря щодо того, чому колір Криму співпав із кольором Росії – зауважили, що таким самим кольором зображені Італія, Чехія, Велика Британія, Туркменістан тощо.

“Різні країни та регіони позначені одними й тими ж кольорами. Ми заявляємо, що не робимо жодних політичних заяв про належність цих регіонів та країн”, – повідомило німецьке видавництво.

У заяві не уточнюється, до якої з названих держав, на думку авторів, належить Кримський півострів.

Тим часом в МЗС України також нагадали, що наприкінці 2015 року запустили спецпроект, в рамках якого збирають повідомлення про помилки щодо Криму в іноземних публікаціях та домагаються їх виправлення.

Читайте також:
Російські політики вимагають від ФІФА публікувати карту Росії з Кримом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна