Плюс мільярд. МВФ виділив Україні четвертий транш

 

Рада директорів Міжнародного валютного фонду в понеділок, 3 квітня, схвалила рішення виділити Україні четвертий транш кредиту у розмірі 1 млрд. доларів.
Про це у “Твіттері” повідомив президент Петро Порошенко.

“Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні одного мільярда доларів. Це чергове визнання українських реформ!” – написав президент.

Як відомо, раніше МВФ вилучив з порядку денного засідання виконавчої ради фонду питання третього огляду програми EFF для України, заплановане на 20 березня.
Мінфін 19 березня пояснив, що перенесення термінів проведення засідання зумовлено необхідністю уточнити розрахунки економічних наслідків заходів, застосованих країною у відповідь на залізничну блокаду на Донбасі, “націоналізацію” українських підприємств тощо.

Україна з 2015 року реалізує з МВФ 4-річну програму розширеного фінансування EFF, в рамках якої розраховує отримати загалом близько 17 млрд. доларів.

Як інформувала “Новинарня“, МВФ виділив Україні третій транш у вересні 2016 року та продовжив програму співробітництва.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна