МВФ відклав надання чергового траншу Україні через блокаду

 

Рада директорів Міжнародного валютного фонду відклала запланований на 20 березня розгляд питання про завершення третього перегляду Програми розширеного фінансування для України.

Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, розгляд “українського” питання перенесено “на короткий строк”.

“Перенесення термінів проведення засідання викликане виключно потребою в уточненні розрахунків щодо економічних наслідків від заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду, та захоплення українських підприємств на непідконтрольних територіях, а також у зв’язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях”, – йдеться у повідомленні.

“Уточнення цих розрахунків важливе для обох сторін задля максимальної ефективності програми. Відповідні консультації вже розпочато. Плануємо їх завершити у найкоротші терміни” – зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Раніше в неділю, 19 березня, з’ясувалося, що питання виділення Україні наступного траншу зникло з порядку денного Ради директорів МВФ. Згідно з оновленою версією порядку денного, на 20 березня заплановані консультації з представниками Катару, 22 березня – Сент-Люсії, 24 березня – Науру, Ізраїлю та Домініканської Республіки.

Консультацій з Україною в плані роботи керівництва МВФ на наступний тиждень немає.

11 березня 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд. доларів строком на 4 роки.

Перший транш на 5 млрд. доларів Україна отримала 13 березня 2015 року, другий на 1,7 млрд. доларів – 4 серпня 2015 року.

У вересні 2016 році МВФ схвалив надання Україні 3-го траншу на 1 млрд. доларів.

Читайте також:

МВФ може дати Україні $1 млрд. ще цього місяця, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна