У Маріуполі підірвали автомобіль із замначальника контррозвідки СБУ. ОНОВЛЕНО

 

У п’ятницю, 31 березня, близько 8:30 ранку у центрі Маріуполя підірвано автомобіль, у результаті чого загинув співробітник Служби безпеки України полковник Олександр Хараберюш.

Олександр Хараберюш

Як повідомляє прес-служба Донецької обласної прокуратури, в момент вибуху в Центральному районі міста Хараберюш перебував в авто.

“Від отриманих чисельних травм та опіків водій загинув на місці”, – інформує прокуратура.

За уточненими даними “Інтерфакс-Україна”, Хараберюш обіймав посаду заступника начальника головного відділу контррозвідки управління СБУ в Донецькій області, мав чин полковника.

Як повідомив на брифінгу генпрокурор Юрій Луценко, вибухом чоловікові відірвало обидві ноги.

За інформацією прес-служби ГУ Нацполіції у Донецькій області, вибух стався на перетині проспекту Металургів та вулиці Кафайської. Хараберюш перебував за кермом в авто сам і загинув на місці.

Фото: ГУ НП

Дані за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 258 КК України (теракт).

За словами голови управління поліції України в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна, теракт організувала “диверсійно-розвідувальна група ДНР”.

На місці події працює слідчо-оперативна група. До неї увійшли співробітники СБУ, прокуратури і національної поліції. Експерти визначають тип пристрою, який був закладений в автомобіль Хараберюша.

“СБУ зробить все, щоб знайти та покарати винних. Борги ми віддаємо швидко”, – сказав голова СБ України Василь Грицак, якого цитує сайт відомства.

У Олександра Хараберюша залишилося двоє дітей, молодшій доньці – два роки.

“Родина нашого співробітника отримає від Служби повну підтримку. Ми не полишаємо своїх у біді”, – наголосив голова СБУ, висловивши співчуття родині.

Нагадаємо, у лютому за схожих обставин у Луганську був убитий ватажок “народної міліції ЛНР” Олег Анащенко, а в Макіївці пострілом із вогнемета знищили бойовика “ДНР” Михайла Толстих “Гіві”.

Читайте також:
“Кандидат в наступники Гіві”.
За “ДНР” приїхав воювати російський письменник Прилєпін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна