“Кандидат в наступники Гіві”. За “ДНР” приїхав воювати російський письменник Прилєпін

 

Популярний російський письменник Захар Прилєпін приїхав воювати за незаконні озброєні формування на Сході України, ставши “заступником командира батальйону спецназу” бойовиків “ДНР”. Про це повідомляє російська газета “Комсомольская правда”.

За його словами, підрозділ створено за його ініціативою.

Прилєпін обіймає посаду “замполіта”, має звання “майор армії ДНР” та перебуває в районі окупованого села Пікузи (кол. Комінтернове) неподалік від Маріуполя.

Росіянин заявив, що його підрозділ складається з 90% людей, які мають досвід військових дій, “більшість – місцеві”, але “в Росії з числа товаришів (з колишньої політичної і близькополітичної діяльності) просто черга стоїть”.

“Ми будемо прагнути до того, щоб на білому коні в’їхати в якесь сусіднє місто, яке було залишено [російсько-терористичними військами] в силу різних причин”, – заявив він.

“Київ – кінцева мета. Приховувати не будемо. Київ – російське місто. Россійське українське місто. Наше діло маленьке. Нагорі вирішать”, – сказав Прилєпін.

“Але я думаю, що таких помилок, які були з Януковичем, бути не має. Вони прекрасно усвідомлюють, що посадити якогось умовного Сидорова, Тимошенко і Медведчука, про все з ним домовитися, а через навіть не чотири роки, а через місяць він зробить повне перезавантаження, і знову почнеться те ж саме. Я думаю, що у них (у Кремля) вистачить розуму такі речі більше не робити. Вся Україна – мета. Жодної іншої мети бути не може”, – заявив ватажок бойовиків з російським громадянством.

На питання, чи буде він стріляти, Прилєпін відповів: “Я офіцер, звичайно доведеться стріляти”.

“Цілком очевидно, що Донбас – це зона відповідальності не перед жителями Донбасу або України, а перед майбутнім Росії. Якщо нам тут вдасться чогось досягти, значить у нас вийде всюди, на будь-яких напрямках”, – вважає Захар Прилєпін.

Захар Прилєпін (справжнє ім’я – Євген), 7 липня 1975 р.н. – російський письменник і громадський діяч.
За даними ВЦІОМ, у 2015 році він зайняв у РФ другу позицію як “Письменник року” і був найбільш цитованим письменником року в ЗМІ Росії.
За даними компанії “Медіалогія”, в 2016 році Прілєпін став найбільш згадуваним у ЗМІ РФ письменником.

Раніше він був активістом партії націонал-більшовиків Лимонова, прихильником коаліції “Інша Росія”, у 2010 році підписував звернення опозиції “Путін мусить піти”.
У 2014 році, після окупації РФ Криму, Прилєпін “переосмислив” ставлення до російської влади, оголосивши “приватне перемир’я”.
З грудня 2015 року він є “радником” ватажка “ДНР” Олександра Захарченка, відомий також збором коштів та гуманітарної допомоги для бойовиків і населення ОРДЛО.
З 2016 року веде авторську передачу на телеканалі “Царьград”, власник якого Костянтин Малофєєв також відомий спонсоруванням бойовиків на Донбасі.

Як відомо, після служби в армії Прилєпін навчався в школі міліції і служив в ОМОНі, брав участь у бойових діях в Чечні й Дагестані.

У вересні 2016 року українські письменники Софія Андрухович, Ірина Викірчак, Наталка Сняданко відмовлялись від участі у фестивалі Конрада в Польщі через те, що туди був запрошений Прилєпін.
У підсумку організатори фестивалю відкликали запрошення для Прилєпіна.

Читайте також:
Hello Moto! Cоцмережі з натхненням зустріли звістку про ліквідацію Гіві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна