Шотландія офіційно опросила дозволу на ще один референдум про незалежність

 

Шотландія офіційно просить дозволу Лондона провести новий референдум, на якому шотландці могли б визначитися щодо майбутнього країни – у складі Великої Британії чи поза нею.
Про це йдеться у зверненні першого міністра Шотландії Ніколи Стерджен.

“На початку цього тижня шотландський парламент проголосував за те, щоб дати шотландцям право зробити вибір щодо майбутнього країни. Таке рішення було прийнято через те, що британський уряд вирішив виключити Шотландію не лише з ЄС, а й із єдиного ринку [Європи]. Все це проти бажання більшості людей, які живуть тут”, – заявила глава уряду.

Нікола Стерджен повідомила, що сьогодні, 31 березня, вона листом сповістила уряд Британії про прагнення Шотландії мати право вибору – прийняти Brexit чи замість цього стати незалежною країною.

“Я думаю, всі ми можемо погодитися, що майбутнє нашої країни є нашим вибором”, – сказала Стерджен, висловивши сподівання, що прем’єр Британії Тереза Мей змінить свою думку щодо цього питання.

Наразі Мей заявляє, що “зараз не час для другого референдуму” про незалежність Шотландії.

Читайте також:
Шотландський парламент проголосував за новий референдум про незалежність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна