Конгрес українців Канади – проти законопроекту Порошенка про позбавлення громадянства за два паспорти

Конгрес українців Канади звернувся до президента України Петра Порошенка із закликом провести громадські слухання стосовно поданого ним законопроекту, що передбачає позбавлення українського громадянства тих осіб, які мають також паспорти інших країн.

Лист із таким закликом на ім’я Порошенка надіслав президент КУК Павло Грод, передає “Новинарня” з посиланням на “Укрінформ”.

“Конгрес українців Канади підтримує і долучається до заклику Світового конгресу українців, надісланого Вам 16 березня, щодо призначення публічних слухань для грунтовного обговорення на відповідному державному рівні проекту закону за участі експертів та громадянського суспільства в Україні і діаспорі”, – йдеться у тексті листа.

На переконання Грода, пропонований законопроект “може мати ряд негативних наслідків для великої частини української діаспори”.

“Законопроект викликав чимало запитань і зауважень в українській громаді Канади”, – зазначив голова КУК.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко 13 березня вніс до Верховної Ради законопроект №6175 “Про ‎внесення змін до Закону України «Про громадянство України»”. Він передбачає, що особа, яка добровільно набула іноземного громадянства, буде вважатися такою, яка підпадає під дію вимоги щодо припинення українського громадянства.

Проти його ухвалення у чинній редакції виступили у Світовому конгресі українців та інших організаціях діаспори.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна