Білорусь висилає двох українців, затриманих у День волі

 

Суд у Мінську ухвалив депортувати в Україну двох її громадян, затриманих на опозиційній акції в Мінську 25 березня.
Про це повідомив офіційний представник департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, передають “Українські новини“.

“Під час протестних акцій в Мінську затримано трьох громадян України. Одного з них притягнуто до адміністративної відповідальності та арештовано на 15 діб. По відношенню до двох інших суд прийняв рішення депортувати їх в Україну”, – сказав дипломат.

Також Кирилич повідомив, що ввечері 28 березня затримані українці ще перебувають в центрі ізоляції правопорушників в Мінську.
Посольство України в Білорусі звернулося з нотою до Міністерства закордонних справ Білорусі з проханням сприяти наданню дозволу співробітнику консульства відвідати затриманих українців.

Причини затримання українців кваліфікують як “дрібне хуліганство” і “непокору законному розпорядженню або вимозі посадової особи державного органу під час виконання ним службових обов’язків”.

Як повідомляла “Новинарня“, до 15 діб арешту в Мінську засудили українця Руслана Терещенка, який брав участь у протестах 25 березня.

Загалом на акції протесту в День волі 25 березня в Мінську озброєні ОМОНівці затримали близько 120 людей, які не чинили жодного опору правоохоронцям.

Читайте також:

Як Білорусь відзначила День волі: сотні затриманих, але дідусю вдалося втекти з автозаку. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна