В Австрії позбавили громадянства прибічника ІДІЛ

 

Австрія вперше в історії позбавила громадянства людину, яку засудили за участь у діяльності “Ісламської держави”. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Kurier.

Уродженець Туреччини, мешканець Відня Юнус Ф. залишив Австрію і разом із кількома чеченцями був затриманий на кордоні Сирії під час спроби приєднатися до бойовиків ІДІЛ.

У 2015 році за членство в терористичному угрупованні його засудили на три роки позбавлення волі та обмежили в громадянських правах, зокрема позбавили виборчого права.
Міністерство внутрішніх справ також ініціювало процедуру повного позбавлення Юнуса Ф. громадянства Австрії. Для цього потрібно було довести, що в нього залишиться турецьке громадянство.

Після завершення необхідних експертиз влада змогла забрати австрійський паспорт у засудженого, який відбуває покарання.

“Коли хтось втрачає громадянство, це суттєво позначається на дозволі на перебування в країні. І якщо в людини більше немає громадянства, вона вважається іноземцем. Таким чином, ним повинна займатися поліція у справах іноземців”, – сказав представник МВС Австрії.

Як зазначає видання, тепер Юнуса Ф., ймовірно, чекає депортація.

Читайте також:
“Ісламська держава” оголосила про взяття в полон офіцера ФСБ

Порошенко наполягатиме на позбавленні українського громадянства
таких як Коломойський, Насіров та Артеменко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна