“Ісламська держава” оголосила про взяття в полон офіцера ФСБ

 

Терористична організація “Ісламська держава” оголосила про взяття в полон офіцера Федеральної служби безпеки Росії.

Російськомовний сайт ІДІЛ – Furat – опублікував відеозвернення чоловіка, що називає себе Євген Петренко. Це нібито позаштатний співробітник 2-го оперативного відділу ФСБ Росії по Москві у званні капітана.
Таку інформацію з посиланням на Furat поширило інтернет-видання “Медуза”.

“Петренко” розповів, що його затримала “служба безпеки халіфату” при виконанні чергового завдання, де саме це відбулося. Полонений просить президента Росії Володимира Путіна, народ Росії і ФСБ “зробити все можливе” для його звільнення.

Він каже, що прописаний у Царицині Московської області РФ. Такого міста не існує, але є Державний історико-архітектурний, художній і ландшафтний музей-заповідник “Царицино” в межах Москви.

Як помічає “Медуза”, у цього ролика є кілька відмінностей від інших пропагандистських відео ІДІЛ. На ньому немає бойовиків, хоча зазвичай у подібних роликах показують хоча б одного. Крім того, на одязі чоловіка – наліпка з написом “Кяфир” (невіруючий) – раніше такі мітки для полонених бойовики не використовували. Також зазвичай ІД видавала полоненим помаранчеві (а не чорні) роби і не надягала на них картузи.

Читайте також:
В інтернет виклали відео знищення російського гелікоптера в Сирії.
Убитий полковник імовірно воював на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна