Доба АТО: двоє бійців на Луганщині загинули, один поранений

 

За минулу добу, 24 березня, в результаті бойових дій на Сході загинули двоє українських військових ЗСУ, один отримав поранення. Про це повідомив на брифінгу в суботу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Як уточнили в Луганській облВЦА, військовослужбовці загинули внаслідок обстрілу з 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів та стрілецької зброї поблизу сіл Троїцьке і Новоолександрівка Попаснянського району.

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, але контрольованою Збройними силами України, йшлося в ранковому зведенні штабу. За добу російсько-окупаційні війська 78 разів обстріляли позиції українських захисників.

На Донецькому напрямку під вогнем артилерійських систем калібру 152 мм опинились позиції Збройних сил неподалік від Зайцевого. Міномети калібру 120 мм ворог застосував поблизу Майорського, Авдіївки, Верхньоторецького, а з мінометів калібру 82 мм противник вів вогонь по позиціям під Авдіївкою, Троїцьким, шахтою “Бутівка”, Верхньоторецьким, Новоселівкою Другою. Гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети російсько-окупаційні війська застосовували поруч Авдіївки, Пісків, Невельського, Луганського. По захисниках шахти “Бутівка” бив також танк.

На Маріупольському напрямку позиції ЗСУ під Широкиним та Водяним ворог обстрілював з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, із гранатометів та кулеметів вів вогонь поблизу Водяного, Гнутового, Широкиного та Талаківки. Морських піхотинців під Водяним обстрілював також снайпер.

На Луганському напрямку бойовики обстрілювали укріплення ЗСУ неподалік від Новозванівки – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та кулеметів.

При цьому у штабі АТО повідомляли про двох загиблих і двох поранених бійців.

Читайте також:
Морпіхи ЗСУ мусили залишити здобутий опорник під Водяним,
бо в танка закінчився б/к , – волонтер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна