Морпіхи ЗСУ мусили залишити здобутий опорник під Водяним, бо в танка закінчився б/к , – волонтер

 

Починаючи з 20 березня, коли почалося загострення в районі села Водяне на Маріупольському напрямку, з боку ЗСУ загинули двоє чи троє морських піхотинців, у противника – приблизно дев’ять бойовиків. При цьому сили АТО (бійці 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС) змушені були залишити здобутий опорний пункт ворога.
Такі висновки можна зробити з офіційних повідомлень та інформації армійських волонтерів у соцмережах.

Як інформував прес-центр штабу АТО, 20 березня о 9:30 у районі населеного пункту Водяне відбулося бойове зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, згодом російські окупанти застосували важке озброєння – РСЗВ БМ-21 “Град”, артилерію калібру 152 та 122 мм. По укріпленнях неподалік також била артилерія 122-го калібру.

Як ішлося в повідомленні волонтерського центру People’s Project,  тоді ворог посилює артобстріл і переніс вогонь на вже колишні власні позиції.

Військове телебачення оприлюднило відео обстрілу села Водяне, на якому видно, що артилерія противника била по самому населеному пункту.

З боку терористів надходила інформація про те, що ЗСУ наступають на сусіднє з Водяним скло Пікузи (колишнє Комінтернове, непідконтрольна територія) силами двох взводів.

Детально про цей бій написав волонтер Серж Марко, який працює з морською піхотою.

Стало відомо, що морпіхам ВМС ЗСУ вдалося навіть вибити ворога з опорного пункту на ґрунтовій дорозі між Водяним і Пікузами.

При цьому українські воїни, наблизившись під прикриттям туману знищили сімох бойовиків, щойно діставшись до ворожого окопу.
За аналогічною схемою ЗСУ діяли на Світлодарській дузі.

Цього разу морпіхи діяли під прикриттям танка. Вибити їх із нових позицій ворог зміг через активну роботу власної артилерії, а також прицільному вогню свого танка, який розстрілював “спірні” позиції.
Надалі далося взнаки, що в нашого танка закінчився боєкомплект, а БМП й стрільці не могли протистояти важчому озброєнню противника, який бив впритул із 200 метрів.

“У гарячці бою” вдалося винести лише поранених. Тіла двох загиблих морпіхів тривалий час лишалися у ворога, лише згодом їх вдалося забрати.

Ім’я одного із загиблих – В’ячеслав Чернецький, 16 червня 1994 р.н. (із села Мурафа Шаргородського району Вінницької області). 2013 року закінчив Вище художнє професійно-технічне училище №5 у Вінниці, після чого перебував на військовій службі за контрактом.

Читайте також:
Бойовики знову накрили Водяне з важкої артилерії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна