Турчинов закликав СБУ розібратися з європейськими і українськими політиками, які приїхали до Криму

 

Служба безпеки України має проаналізувати інформацію щодо перебування в Криму політиків з європейських та інших країн для запровадження проти них санкцій.
Про це заявив у неділю, 19 березня, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

“Служба безпеки має підготувати і подати на розгляд РНБО України перелік офіційних осіб із Європарламенту, а також політиків із країн Європейського Союзу, СНД і Латинської Америки, які, за повідомленнями російських ЗМІ, прибули з триденним візитом до анексованого Криму”, – цитує Турчинова його прес-служба.

За словами Турчинова, у разі підтвердження цієї інформації на засіданні РНБО розглядатиметься питання щодо запровадження проти них санкцій.
Крім того, перевірці підлягає також інформація щодо участі в цій пропагандистській акції українських громадян. “І в разі підтвердження їх перебування у Криму мають бути відкриті кримінальні провадження відповідно до чинного законодавства”, – підсумував Турчинов.

Раніше цього дня російські агенції повідомили, що близько 20 осіб, серед яких депутати Європарламенту, а також політики з країн ЄС, СНД і Латинської Америки прибули з триденним візитом в анексований Крим.

“Парламентарії прибули за пошуком правди, щоб подивитися, як живе Крим на третю річницю возз’єднання з Росією. Їх приїзд укотре підтверджує, що західні політтехнологи перестаралися з демонізацією Росії”, – сказав Руслан Бальбек, незаконно обраний депутат Держдуми РФ від Криму.

Він додав, що делегація також представлена “розсудливими українськими політиками”, які “не перебувають під впливом націоналістичного чаду”, і “це перший візит представників української політики”.

Сайт “Новости Крыма” зазначав, що на півострів зокрема прибули праворадикальні політики з Сербії й Чехії – депутати Народної скупщини (парламенту) Сербії від Сербської радикальної партії Миловат Боїч та Дубравко Боїч, член президії Сербської радикальної партії Александр Шешель, сербський письменник і політолог Срджа Тріфкович, а також член палати депутатів парламенту Чеської Республіки Ярослав Голік.

Там же повідомлялося, що до складу делегації ще увійдуть депутати Європарламенту та національних парламентів низки інших європейських держав (у тому числі Німеччини, Великої Британії, країн Балтії), а також політики з Бразилії, Киргизстану й України.

Нагадаємо, першими з нагоди третіх роковин анексії до Криму приїхали ватажки ОРДЛО.

Читайте інформацію від 17 березня:
Сербський депутат відвідав окупований Крим. МЗС викликає посла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна