Сербський депутат відвідав окупований Крим. МЗС викликає посла

 

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи сербських парламентаріїв до тимчасово окупованого Росією Криму. Про це заявила речниця МЗС Мар’яна Беца на брифінгу 17 березня.

За її словами, всупереч численним попередженням з боку української сторони, сербські політики демонстративно порушили законодавство України та міжнародне право і відкрито закликали до визнання Криму територією РФ, знехтувавши цим самим офіційною позицією Республіки Сербія, яка твердо стоїть на захисті суверенітету і територіальної цілісності України.

Серед інших, у Криму на святкуванні третіх роковин анексії побував лідер проросійської Сербської народної партії Ненад Попович, який виступив у будівлі парламенту в Сімферополі.
Він заявив, що “питання Криму вирішено [на користь РФ] і що його повернення до колишнього стану вже неможливе”.

“Розглядаємо дії цих політиків як вияв свідомої зневаги до ключових принципів міжнародного права, передусім суверенітету і територіальної цілісності незалежних держав, і схвалення ними злочинної політики Росії, спрямованої на системні і масштабні порушення прав людини на окупованому півострові”, – зазначила речниця МЗС.

У дипломатичному відомстві наголошують, що порушники будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним українським законодавством. Також МЗС очікує на відповідну оцінку їхніх дій з боку сербської влади. Зокрема, 17 березня посла Сербії викликали до МЗС для надання роз’яснень.

“МЗС вкотре звертається з вимогою до усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України”, – наголосила Беца.

Читайте також:
Французький депутат вилаяв українського журналіста за “огидне” запитання про візит в окупований Крим. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна