Силовики розігнали редут блокадників біля Кривого Торця, – Штаб

 

Учасники залізничної блокади торгівлі з ОРДЛО заявляють, що їх редут на станції Кривий Торець у Донецькій області розігнали силовики. Як передає “Новинарня“, про це повідомляється на сторінці “штабу блокади” в “Фейсбуці” 13 березня після 16:00.

“Інформація про силовий розгін підтвердилася. Зараз редут на Кривому Торці захоплений силами СБУ і спецпідрозділу поліції КОРД. Штаб вживає заходів для оборони інших редутів і визволення незаконно заарештованих”, – сказано в зведенні.

В іншому повідомленні штабу йдеться про затримання учасників блокади, кількість яких не уточнили.

Раніше в понеділок у “Штабі блокади торгівлі з окупантами” повідомляли про можливий штурм редуту на Кривому Торці.

“…Остання інформація була, що спецгрупа СБУ за підтримки БТР і спецназу поліції намагається вилучити в учасників блокади офіційно зареєстровану зброю. Потім з редутом у Кривому Торці знову зник зв’язок”, – зазначила прес-служба акції, віддалена від місця події.

Як відомо, пасажирська та вантажна залізнична станція Кривий Торець (Краснолиманської дирекції Донецької залізниці) розташована в смт Щербинівка Торецької міської ради Донецької області на лінії Костянтинівка—Ясинувата.

Раніше цього дня голова ГУ Нацполіції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін назвав “підробкою” повідомлення “Блокадників про те, ніби він підписав наказ про силовий розгін акції

Зазначимо, що в Україні через громадську блокаду торгівлі з ОРДЛО з 17 лютого введено надзвичайні заходи в енергетиці, який буде діяти місяць.
Блокада залізничних шляхів розпочалася 26 січня, відтоді активісти влаштували в Луганській і Донецькій областях чотири “редути” на залізничних коліях.

Одного разу відбулася спроба розігнати “редут” за участю “тітушок”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна