Справа щодо фінансування тероризму Росією буде непростою для Гааги, – Зеркаль

 

Позов України щодо фінансування тероризму Росією є першою подібною справою, яку розглядає Міжнародний суд ООН у Гаазі, тому вона буде не простою для розгляду. Про це в ефірі ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1” заявила представниця України в суді, заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

“Треба розуміти, що для суду це теж певний виклик. Це перша справа, яка є в суді у відношенні країни до країни щодо фінансування тероризму, і вона є дуже непростою для розгляду”, – сказала представниця МЗС.

За словами Зеркаль, друга справа проти Росії, яка стосується расової дискримінації, є більше легкою для суду, бо він вже розглядав подібну справу щодо Росії й Грузії.

“Тут позиція Москви була найменш юридично зваженою, оскільки вони посилалися лише на татар, які живуть у Криму, і розповідали, що вони задоволені своїм життям. Не посилаючись не на жоден міжнародний документ і не на жодну позицію міжнародної організації”, – сказала заступник міністра.

Лана Зеркаль зазначила, що головне, що вдалося зробити Україні судом проти Росії – це довести свою позицію до світової спільноти і на весь світ представити правові аргументи цієї справи.

Україна у Гаазі вимагає повернення Росії у правове поле і щоб Росія припинила постачати зброю та військових на територію України.

“Ми сподіваємося, що до кінця квітня суд прийме рішення щодо застосування тимчасових заходів”, – сказала Олена Зеркаль.

Читайте також:
Суд над Росією в Гаазі перейшов до розгляду тимчасових заходів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна