У Сімферополі дозволили класти квіти до пам’ятника Шевченку під наглядом поліції

 

Активісти Українського культурного центру в четвер, 9 березня, поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку в Сімферополі. Про це повідомляє сайт “Крим. Реалії“.

Як повідомила активістка центру Олена Попова, захід відбувся без провокацій, але співробітники поліції вели зйомку всіх, хто прийшов до пам’ятника українському поету в день його 203-річчя.

“У цьому році покладання квітів до пам’ятника Шевченку пройшло мирно, без ексцесів. Звичайно, не дуже комфортно, коли тебе знімають силовики, але зате цього разу не заборонили знімати і нам. Приємно було побачити знайомі обличчя з числа сімферопольців, які продовжують приходити до пам’ятника в цей день. Ми обіймалися і фотографувалися”, — розповіла активістка.

За словами Попової, крім представників УКЦ, до пам’ятника Кобзарю прийшли прості жителі Сімферополя, парафіяни Української православної церкви Київського патріархату.
Покладання квітів провели і представники проросійської громадської організації “Українська громада Криму”.

Також повідомляється, що сьогодні вранці невідомі поклали синьо-жовті букети квітів до пам’ятника Шевченку в Керчі.

Як відомо, раніше активісти в окупованому Криму отримали від російських правоохоронців попередження про “неприпустимість порушення закону” у відповідь на заявку щодо проведення в Сімферополі акції до дня народження Шевченка.

Читайте також:
В Україні майже 11 тисяч топонімів, названих на честь Шевченка.
ІНТЕРАКТИВНА МАПА З КРИМОМ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна