ЦРУ стежить за людьми через телевізори Samsung, – WikiLeaks

 

Сайт WikiLeaks виклав тисячі документів, в яких йдеться про таємні хакерські методики американських спецслужб, передає “5-й канал”.

Зокрема, йдеться про спеціальні віруси та інші комп’ютерні програми, за допомогою яких ЦРУ стежить за людьми через телевізори й мобільні телефони. Розробкою такого програмного забезпечення нібито займалися американські та британські секретні служби.

Відповідно до інформації у “злитих” матеріалах, в 2014 році Центральне розвідувальне управління США розробило програму для прослуховування людей через телевізори компанії Samsung. Всі дані, які записувалися, передавали через захищені канали в інтернеті.

“Публікація цих матеріалів свідчить про те, що сайт WikiLeaks має доступ до інформації про різні новітні технології спецслужб, які використовують для стеження за людьми. Це погана новина для всіх нас, адже фактично спецслужби порушують наше право на приватне життя”, – прокоментував “витік” документів експерт з питань кібербезпеки Варум Бедвор.

WikiLeaks — міжнародна організація, що займається витоками таємної інформації та її публікацією на своєму сайті. Джерела інформації залишаються анонімними. Організацію було засновано в грудні 2006 року зусиллями австралійця Джуліана Ассанжа.

Читайте також:
Обама помилував інформатора WikiLeaks

WikiLeaks оприлюднив 50 тисяч листів зі зламаної пошти
Клінтон і Демпартії США. Згадується Україна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна