Насіров звикає до загальної камери Лук’янівського СІЗО

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров утримується у чотиримісній камері Лук’янівського СІЗО.
Про це розповів заступник міністра юстиції Денис Чернишов у вівторок, 7 березня, на брифінгу, який транслював канал “Еспресо TV”.

“Роман Михайлович перебуває в Лук’янівському СІЗО на загальних умовах. Там чотиримісна камера, скажу відверто, це не найкомфортніше камера”, – зазначив Чернишов.

За словами заступника міністра, разом із Насіровим наразі в камері утримується ще одна людина.

Також Чернишов повідомив, що в СІЗО провели обстеження Насірова. “Було проведене медичне обстеження штатного лікаря, стан його здоров’я задовільний, по медичну допомогу він не звертався”, – сказав представник Мін’юсту, додавши, що Насіров заявив керівництву СІЗО про небажання спілкуватися з пресою.

У СІЗО Насіров перебуватиме до внесення застави в розмірі 100 млн. грн., або ж до закінчення терміну дії запобіжного заходу, обраного судом – 30 квітня.

Наразі адвокати відстороненого очільника ДФС оскаржили арешт високопосадовця. Про це заявив адвокат  Ігор Черезов.

“Тепер будемо очікувати на апеляційний розгляд справи”, – сказав він.

Відомо, що Спеціальна антикорупційна прокуратура також готує апеляційну скаргу щодо рішення Солом’янського районного суду стосовно розміру грошової застави – адже САП наполягала на заставі 2 млрд.

Читайте також:
“Був під снодійним”. Насіров у суді вже ходить і роздає інтерв’ю

Як інформувала “Новинарня“, Роман Насіров підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ “Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ТОВ “Надра Геоцентр”.

Читайте також:
Уряд відсторонив Насірова від посади голови ДФС в день його народження

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна