Аваков закликав вигнати з України Сбербанк РФ, який почав визнавати “паспорти ОРДЛО”

 

“Сбербанк Росії” на території РФ почав обслуговувати клієнтів, які пред’являють під виглядом паспортів “додокументи”, видані сепаратистами “ЛНР” і “ДНР” . Про це повідомляє РБК.

“З моменту підписання указу президента РФ про визнання паспортів “ДНР” і “ЛНР” Сбербанку потрібен час для організації прийому в ролі документа, що посвідчує особу, нових видів паспортів. На сьогоднішній день Сбербанк готовий до обслуговування осіб, які звернулися із паспортами “ДНР” і “ЛНР”, у всіх філіях банку”, — повідомили в російській установі.

Ця інформація, як вважає міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, є підставою для того, аби запровадити санкції щодо “Сбербанку”.

“Питання – скільки треба часу Національному банку України, щоб ввести санкції відносно Сбербанку Росії, який працює в Україні? Вважаю за необхідне негайну реакцію НБУ!” – написав він на своїй сторінці у соцмережі.

“Сбербанк Росії повинен припинити свою роботу в Україні! Нехай насолоджуються “фінансовим раєм” за законами самозваних ДНР і ЛНР”, – заявив Аваков.

Міністр додав, що “банк, який підтримує дії за рамками міжнародного права, (…) не може вести роботу в Україні””, – вважає глава МВС.

Як інформувала “Новинаря”, 18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, що постійно проживають в “окремих районах” Луганської та Донецької областей.

Читайте також:
Київ про визнання Москвою паспортів “ДНР/ЛНР”:
Путін вийшов із Мінського процесу, далі – націоналізація майна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна