Суд на Донеччині дав 5 років коригувальнику артилерії “ДНР”

 

Добропільський міськрайонний суд Донецької області визнав мешканця Авдіївки винним у злочинній співпраці з терористичною організацією “ДНР”, зловмисника посадили на п’ять років.  Про це в понеділок, 6 березня, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

“В ході судових слухань встановлено, що у березні-травні 2015 року 28-річний чоловік, діючи умисно, передавав представникам незаконних збройних формувань інформацію про дислокацію та переміщення військовослужбовців і військової техніки Збройних сил України, задіяних у проведенні антитерористичної операції на території міста Авдіївка та у Ясинуватському районі.

Посібник терористів, маючи позивний «Білий», по мобільному телефону підтримував зв’язок з бойовиком на прізвисько «Сміт». Результатом передачі вказаних даних ставали ворожі обстріли позицій українських воїнів.

Злочинні дії інформатора були припинені співробітниками Служби безпеки України. Чоловіка затримали та заарештували”, – йдеться в повідомленні.

Попри невизнання зловмисником своєї провини, Костянтинівська місцева прокуратура довела її повністю.

“За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) КК України, чоловік найближчі 5 років проведе за ґратами”, – інформує прес-служба прокуратури Донецької області.

Читайте також:
“Е*ните – сразу попадете! Пусть сдохнут!”
Як на Донбасі вираховують коригувальників “ДНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна