Президент Республіки Сербської схвалив анексію Криму Росією

 

Приєднання Криму до Росії відбулося за рішенням народу, яке потрібно поважати. Таку заяву в інтерв’ю російській газеті “Известия” зробив президент Республіки Сербської (РС, регіон у складі Боснії і Герцеговини) Мілорад Додік, передає “Росбалт”.

“Крим перейшов до Росії в результаті референдуму, а волю народу треба поважати. Кримське питання вирішене”, — заявив Додік.

При цьому президент Республіки Сербської звинуватив Захід у подвійних стандартах, оскільки той не визнав Крим російським, при цьому приймає рішення  про незалежність Республіки Косово від Сербії.

Додік також вважає, що багато країн ЄС виступають за зняття санкцій з Росії, і “такі настрої лише наростають”.

“Спроба економічно послабити Росію не вдалася. Євросоюз сам зазнав серйозних економічних втрат: Росія перестала закуповувати товари з ЄС та почала розвивати власне господарство, що допомогло їй, навпаки, зміцніти. РФ в кінцевому рахунку нічого не втратила. Тому скасування санкцій — в інтересах Європи”, — переконаний голова РС.

Він вважає, що Москву бояться, і багато хто не очікував того, що Росія під керівництвом Володимира Путіна поверне позиції на міжнародній арені.

“Тому Захід зберігає риторику холодної війни”, — підсумував політик.

Як відомо, Росія окупувала й незаконно анексувала Крим у березні 2014 року після фіктивного референдуму, на якому більшість жителів нібито підтримали перехід Криму до складу Росії. Міжнародна спільнота не визнає анексії, через це на РФ накладено санкції.

Читайте також:
11 збірних із Європи не погребували участю у Військових спортивних іграх в Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна