11 збірних із Європи не погребували участю у Військових спортивних іграх в Росії

 

Спортсмени оборонних відомств десяти країн ЄС приїхали до Росії, в Сочі, для участі в ІІІ зимових Всесвітніх військових іграх. Про це свідчать дані сайту ігор, пише “Європейська правда”.

У змаганнях, які тривають з 22 до 28 лютого, залучені військові спортсмени з 25 країн світу. Серед них – Австрія, Бельгія, Болгарія, Німеччина, Греція, Іспанія, Італія, Словенія, Фінляндія, Франція, Швейцарія.
Таким чином, країни Євросоюзі разом зі Швейцарією становлять майже половину учасників ігор.

Змагання проходять під егідою CISM (Міжнародна ради військового спорту), міністерства оборони Росії та російського клубу ЦСКА.

В МЗС України критично поставилися до участі європейських країн у віськових змаганнях в Сочі та висміяли “всесвітній масштаб ігор”, про який у промові на церемонії відкриття заявив премʼєр-міністр РФ Дмитро Мєдвєдєв.

Про сміховинність події та недоречніть участі в ній західноєвропейських країн написав на своїй сторінці у “Фейсбуці” написав заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця: “Австрійці і швейцарці ще ті нейтрали на військових ігрищах у Сочі… На радість уряду агресора… “Всемирность” – це насправді менше 30 країн, тим більше виглядає недоречною участь декількох західноєвропейських країн”, – зазначив він.

“Наскільки адекватною, моральною і виправданою є участь Італії, Німеччини і Франції у “військових” олімпійських іграх, які тривають у Сочі?” – написав Кислиця також у “Твіттері”.

Окрім країн ЄС та господарів-росіян, учасниками змагань стали збірні Ірану, Республіки Корея, Монголії, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Пакистану, Лівану, Сербії, Туреччини, Боснії та Герцоговини, Македонії, Росії та Китаю.

Зимові Всесвітні ігри військовослужбовців відбуваються раз на чотири роки. У 2010 році перші такі ігри проходили в Італії ( Валле-д’Аоста), 2013 року – у Франції (Ансі).
Літні ігри з 1995 року відбувалися вже шість разів, але досі жодного разу – в Росії, хоча російські військові лідирують за сумарною кількістю нагород на Military World Games (українці – на загальній десятій позиції).

У Сочі розігрують 44 комплекти нагород в особистих і командних змаганнях.
Програма складатиметься із семи видів спорту: біатлон, лижні гонки, гірські лижі, спортивне орієнтування на лижах, скі-альпінізм, спортивне скелелазіння в приміщенні і шорт-трек.

Україна відмовилася від участі у змаганнях.

Нагадаємо, після зимової Олімпіади в Сочі 2014 року Росія почала військову агресію проти України в Криму.

Читайте також:
Бойовики розпочали фінальний етап “танкового біатлону” на полігоні “Торез”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна