Поліція виявила вибухівку в таборі “блокади Донбасу” на Луганщині. Там запевняють: провокація

 

У Луганській області під мостом, де розташований намет учасників “Торгової блокади Донбасу”, поліція виявила вибухівку.

“Під однією з опор мосту, де стоїть намет активістів-блокадників, виявлено міни “МОН”, гранати РГМ-5, близько двох кілограмів тротилу з необхідними пристроями для здійснення вибухів, димові шашки, патрони”, – заявили в поліції Луганської області, пише “Українська правда“.

На місці, де розташовані намети, проводяться оперативно-слідчі дії, працюють експерти-криміналісти-вибухотехніки, проводиться обстеження території.

Тим часом у “Штабі блокади торгівлі з окупантами” заявили про провокації.

“Третього березня після виїзду більшої частини учасників блокади на редути, на базу “Штабу блокади” у Лисичанську прибули посилені наряди поліції Луганської області. Вони вимагали надати доступ до приміщень, аби провести обшук. За їхніми словами, вони отримали інформацію, нібито всі кімнати забиті зброєю. Оскільки не було законних підстав на обшук приміщень, “делегацію” не пустили, але дозволили двом представнкам поліції пройти до приміщення разом із черговим по Штабу. Як завжди, нічого незаконного знайдено не було”, – йдеться в повідомленні.

“Вранці 4 березня історія отримала продовження. На редут “Богдан” прибула та ж поліція Луганської області і повідомила про те, що їй надійшла заява, нібито міст, під яким розміщено редут, заміновано. Заява здалася дивною, оскільки прямо навпроти редуту щодобово вартує “бобік” поліції Луганської області. Проте “делегація” була допущена до огляду моста. В кущах правоохоронцями було знайдено речовину, схожу на тротил, гранату РГД-5 і набої. При цьому все було у розібраному стані, у вигляді “конструктора”, – заявили у “Штабі”.

Учасники “блокади” також повідомили, що їм “було запропоновано покинути місце блокування”.

“Вранці до квартири Анатолія Віногродського “Гала”, координатора Штабу блокади, прибула поліція із такою ж заявою, про зберігання, нібито, бойової зброі. … Штаб блокади заявляє про те, що дані події є провокацією. … Блокада торгвлі продовжується”, – зазначили в “Штабі”.

Читайте також:

Після нападу “тітушок” на редут блокадників поліція затримала майже 40 осіб

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна