САП вимагатиме арешту Насірова

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагатиме дозволу на взяття під варту голову Держаної фіскальної служби Романа Насірова. Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства у “Фейсбуці”. Крім того, слідчі хочуть відсторонити голову ДФС від посади.

“Спеціалізована антикорупційна прокуратура буде клопотати про обрання тримання під вартою голови Державної фіскальної служби та відсторонення його від посади”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у четвер, 2 березня, Національне антикорупційне бюро та САП провели серію обшуків в Державній фіскальній службі. Детективи НАБУ після кількох годин спроб таки потрапили до палати Насірова в урядовій лікарні “Феофанія” та зачитали йому повідомлення про підозру.
Насірову інкримінується стаття 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем. Самого Насірова після цього перевели до реанімації нібито з діагнозом “інфаркт міокарда”.

Національне антикорупційне бюро підозрює, що отримана від Державної фіскальної служби розстрочка по сплаті ренти за видобуток природного газу була частиною схеми фірм нардепа Олександра Онищенка в заволодінні грошовими коштами ПАТ “Укргазвидобування” на суму 740,07 млн. грн. Слідчі підозрюють, що злочинна діяльність групи Онищенко маскувалася з допомогою того, що фірми не платили ренту в державний бюджет. А за рахунок цього частково перераховували гроші на рахунки “Укргазвидобування” під видом доходів від здійснення спільної діяльності. Саме для цього була отримана розстрочка за рішенням Державної фіскальної служби України.

Сам Роман Насіров раніше в ЗМІ заявив, що не пам’ятає обставин, при яких підписував документи про пільги фірмам нардепа-втікача.
Голова ДФС стверджує, що протягом осені-весни 2015-2016 років багато підприємств цієї галузі отримали розстрочку під 36% річних, передбачені Податковим кодексом.

Пізніше стало відомо, що голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров підозрюється у вчинені дій, які завдали державі шкоди на суму 2 млрд грн.

Читайте також:
У “Феофанії” зачитали підозру голові ДФС Насірову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна