Початок весни на фронті: новий рекорд обстрілів, двозначне число втрат

 

Один військовослужбовець Збройних сил України загинув, дев’ятеро зазнали поранень внаслідок обстрілів з боку бойовиків за минулу добу, 1 березня. На Сході триває ескалація напруженості: загалом зафіксовано 118 випадків відкриття вогню противником.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

Це нова найбільша кількість обстрілів з боку бойовиків за останні місяці. Попередньої доби, нагадаємо, повідомлялося про 117 обстрілів.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська 1 березня обстрілювали Авдіївку з танків, мінометів, БМП та гранатометів. З мінометів та гранатометів – Невельське, Луганське, Новоселівку Другу, Зайцеве, Новгородське, Піски, Кам’янку. По Луганському вогонь вели бойові машини піхоти окупантів, а також снайпер. З протитанкових ракетних комплексів загарбники обстріляли Троїцьке.

На Маріупольському напрямку танк, артилерія та міномети обстрілювали Красногорівку. Також артилерія ворога калібром 122 мм вела вогонь по Широкиному та Водяному, а міномети – по Новотроїцькому, Богданівці, Павлополю, та Чермалику. З гранатометів та стрілецької зброї НЗФ обстрілювали Павлопіль, Талаківку, Лебединське, Водяне, та Широкине. По Широкиному, Мар’їнці, Новотроїцькому та Водяному вели вогонь БМП.

На Луганському напрямку зі 152-міліметрової артилерії, а також танків окупанти обстріляли Троїцьке, а зі 122-міліметрової – Кримське. Калібр 120 та 82 мм мінометів ворог застосував проти захисників України в районі Новозванівки, Катеринівки, Золотого, Оріхового та Троїцького. Новоолександрівку, Новозванівку, Малинове, Станицю Луганську та Катеринівку обстріляно з гранатометів та стрілецької зброї. По Кримському стріляли також БМП бойовиків.

Уже про ранок 2 березня речник штабу АТО Леонід Матюхін написав у “Фейсбуці”: “По наших позиціях в районі Авдіївки другу годину поспіль – танки, 120-міліметрові міномети, гранатомети та стрілецька…”

Читайте також:
ЗСУ мають право відповідати “градами” на “гради” бойовиків, – Муженко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна