“Окозамилювання”, – волонтер Шовкошитний із мобгрупи про урядовий порядок торгівлі з ОРДЛО

 

Родіон Шовкошитний
волонтер, колишній член зведеної мобільної групи, що бореться з контрабандою в зоні АТО

(FB)

Телефонують журналісти за коментарем з приводу пропозиції Гройсмана до волонтерів щодо контролю за переміщенням товарів та щодо прийнятого “постійного порядку” [переміщення товарів до/із зони АТО], який уряд мав прийняти ще в серпні 2015 року, а прийняв лише зараз.

Порядок ще не читав, лише загальні тези. Можливо, він той самий, але можливо, щось нове внесли.

А от щодо пропозиції [волонтерам] – свою думку, враховуючи досвід ЗМГ (тим більше, що створення нового Центру по суті копіює суть ЗМГ – (зведених мобільних груп)), озвучу.

Технічні:

– Механізм залучення волонтерів який?
Під волонтерів зараз “косять” різні аферисти з працюючими в ОРДЛО бізнесами, ларьками на КПВВ, різні “снайпери СБУ” та інші героїчні постаті, що біжать в ЗСУ, аби вибілити репутацію, або які раніше там були, займаючись “контрабандою”, і які непогано живуть за чужий кошт на війні.

– Механізм функціонування нового Центру? Кошти на його функціонування закладені в чий бюджет? ГСМ (паливно-мастильні матеріали) де брати? Видатки на Центр?

– Як перевірити зміст вагонів?
Без спецсканерів на залізничних КПВВ це неможливо! Залишається лише вірити паперам, які показують вантожоперевізники, як воно є і зараз.

Головні:

– Хто керує? АТЦ? Якщо знову “Готель Краматорськ”, то можна навіть не починати. Можна навіть не починати і з фіскалами.

– Поки що це видається відкатом до літа 2015. Тоді теж були [дозволені до переміщення] тільки товари першої необхідності. Потім список дозоленого невпинно ріс. Зараз лише 36 категорій товарів заборонені на ввіз до ОРДЛО. Гарантії неповторення прописані?

– Що робити з тими дозволами від тимчасового 415-го наказу? Наприклад, на Єнакіївський металургійний завод за цими дозволами залізницею завозяться планшети та засоби стільникового зв’язку, сантехніка, лижні, бл*ть, костюми (!), плавки, сука, біде (!) та інші речі, які до вугільнодобувної, металургійної чи інших видів діяльностей, озвучених у новому порядку, мають трошки менше відношення, ніж жодного.

– Що робити з тими усіма, хто не зміг домовитись з АП та СБУ, не зміг потрапити в списки тих, кому дозволили возити товари за 415-м наказом і хто цілком легально тягає їх через офіційний кордон з РФ, розірваним транзитом, через Кам’янськ-Шахтинський (Ростовська область РФ) на ОРДЛО? Всі обсяги, фірми, замовники й перевізники відомі всім задіяним відомствам. Возять від “пепсі” до холодильників. М? Без комплексної програми, яка стосуватиметься і державного кордону, всі ці порядки та центри – окозамилювання.

Моя думка: без чітко прописаного всього озвученого в чітких механізмах ця заява прем’єр-міністра – ніачьом. Переливання з пустого в порожнє.

Читайте також:
Розслідувач контрабанди в АТО Бобровников виїхав з України
через погрози й низку загадкових смертей

Павуки в банці “ЛНР”: окопна війна погано позначається
на довголітті окупантів-контрабандистів

Міфічне “взяття” Новолуганського: війна не з сепарами, а з контрабандою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна