На Луганщині заочно розслідують справу “заступника глави МГБ ЛНР”

 

У Луганській області слідчий суддя дозволив почати спеціальне досудове розслідування щодо заступника так званого “міністра державної безпеки ЛНР” Віктора Скорнякова. Як передає “Новинарня“, про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури з посиланням на прокуратуру Луганської області.

З 2015 року Віктор Скорняков був призначений на посаду «заступник міністра держбезпеки ЛНР». Він також є начальником служби прикордонної охорони «МГБ ЛНР».

“Встановлено, що з 2015 року громадянин України надав згоду на призначення себе на посаду так званого «заступника міністра державної безпеки» терористичної організації «ЛНР», дотепер організовує функціонування та діяльність так званого «відомства», видає накази, розпорядження обов’язкові до виконання підпорядкованими працівниками.
Вказана особа є так званим керівником служби прикордонної охорони, організовує збір даних стосовно осіб, які незаконно утримуються та знаходяться в полоні терористичної організації «ЛНР»”, – ідеться в повідомленні Генеральної прокуратури.

Скорняков перебуває на непідконтрольній уряду території, в зв’язку з чим оголошено в розшук.

Прокуратура області керує розслідуванням кримінальної справи за фактом його участі в діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України – “участь у діяльності терористичної організації”).
Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також:
На Луганщині судять заочно двох “міністрів ЛНР”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна