Арешт Єфремова продовжили ще на два тижні

Колишній керівник парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов має намір подавати позов до Європейського суду з прав людини через рішення про продовження його арешту.
Про це він заявив під час засідання Старобільського районного суду Луганської області у вівторок, 28 лютого, повідомляє “Укрінформ“.

У такий спосіб Єфремов відреагував на рішення, яке ухвалили судді, щодо продовження йому арешту ще на два тижні.

“Ваша честь, передусім хотів би вам подякувати за ухвалене рішення. Воно нам відкриває дорогу передавати матеріали до Європейського суду з прав людини. Виходячи з того, що я почув, і з консультацій з адвокатом, який знаходиться в Європі, у нас є чудові перспективи для того, щоб цю справу виграти”, – сказав підсудний.

Перед цим суд продовжив термін тримання під вартою екс-нардепа до 28 квітня 2017 року (термін попереднього арешту мав би закінчитися 17 березня).

“Суд ухвалив: клопотання прокурора Кожухівського про продовження строку тримання під вартою Єфремова Олександра Сергійовича задовольнити. Продовжити Єфремову Олексендру Сергійовичу… строк тримання під вартою до 28 квітня 2017 року включно”, – сказано в ухвалі.

Як повідомляла “Новинарня“, зараз Єфремов, який є також екс-головою Луганської ОДА, перебуває в Старобільському СІЗО на Луганщині; його судять у цьому місті. 17 січня 2017 року Старобільський суд продовжив Єфремову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 березня.

Читайте також:
Єфремова вперше в України звільнили на час суду з “клітки”

Як писала “Новинарня“, раніше цього ж дня один з адвокатів Єфремова повідомив, що колишньому очільнику фракції Партії регіонів у Верховній Раді та його адвокатам вручили обвинувальний акт.

Олександра Єфремова затримали 30 липня 2016 року за підозрою у причетності до створення та діяльності угруповання “ЛНР”, дій із метою зміни меж території України та заволодіння майном “Луганськвугілля”. Також ккс-“регіонала” звинувачують у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).
Сам Єфремов усі звинувачення на свою адресу відкидає.

Нещодавно журналісти показали камеру, в якій перебуває Єфремов.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна