У Франції відкрили судове слідство у справі кандидата в президенти Фійона, його рейтинг обвалився

 

Фінансова прокуратура Франції (PNF) у п’ятницю ввечері, 24 лютого, відкрила судове слідство у справі про фіктивне працевлаштування дружини кандидата в президенти Франції від “Республіканців” Франсуа Фійона. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Le Parisien.

Слідство відкрито за підозрою в розкраданні державних коштів, зловживанні соціальними благами, співучасті в приховуванні цих злочинів.
Проведення слідства покладено на трьох слідчих в Парижі.

Цей крок зроблено після проведення попереднього розслідування, в ході якого екс-прем’єр-міністр Фійон і його дружина вже давали свідчення.

Французькі ЗМІ припускають, що при будь-якому результаті слідства (а можливе її закриття або передача в суд) справа не завершиться до президентських виборів, перший тур яких відбудеться 23 квітня.

Нагадаємо, 31 січня з’явилася інформація про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона і двоє його дітей отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.
Прокуратура Франції розпочала розслідування, яке потім розширили і на його сина та доньку.

Фійон визнав, що було помилкою наймати на роботу дружину і дітей, і вибачився перед французами, але заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру.

До початку розслідування Франсуа Фійон, відомий досить прихильним ставленням до РФ, був провідним кандидатом у президенти, за результатами соцопитувань проходив у другий тур та перемагав там ультраправу Марін Ле Пен.
На тлі скандалу рейтинг Фійона обвалився. За останніми опитуваннями, він не проходить у другий тур виборів, натомість у “фінал” разом із лідеркою Ле Пен виходить незалежний кандидат, інвестбанкір, екс-міністр фінансів Еманнуель Макрон і перемагає.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна