Трамп хоче підсилити ядерний арсенал США

 

Президент США Дональд Трамп вперше зі вступу на посаду прокоментував ядерне озброєння своєї країни.

В інтерв’ю Reuters він заявив, що хотів би бачити світ, в якому взагалі не було б ядерної зброї, але при цьому висловив стурбованість “відставанням сполучених Штатів”.

“Я один із перших, хто хотів би, щоб у світі взагалі не було ядерної зброї, але ядерний потенціал США не повинен бути слабшим, ніж у будь-кого, навіть якщо ця країна – дружня… Ми повинні бути сильнішими за всіх”, – заявив Трамп.

Як відомо, новий договір про обмеження стратегічних озброєнь між Росією і США, відомий як New START, вимагає, щоб до 5 лютого 2018 року обидві країни скоротили свої арсенали стратегічних ядерних озброєнь до рівних потужностей на 10 років. Договір дозволяє обом країнам мати не більше 800 розгорнутих і нерозгорнутих наземних міжконтинентальних та субмаринних балістичних ракет, пускових установок та важких бомбардувальників, які можуть нести ядерні боєголовки, а також передбачає рівні запаси ядерної зброї.

В інтерв’ю Трамп назвав “Новий старт” “односторонньою угодою”.

“Просто ще одна погана угода, на яку пішла наша країна. Чи-то “Старт”, чи-то угода з Іраном… Ми почнемо укладати гарні угоди”, – сказав президент США.

За даними антиядерної групи Ploughshares, Росія володіє 7 тисячами ядерних боєголовок, у США їх 6800, пише УНІАН.

Читайте також:
Трамп: Америка має зміцнити ядерний потенціал

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна