Вища рада правосуддя вперто не відсторонює Гречківського, замішаного в хабарі на $0,5 млн.

 

Вища рада правосуддя відмовила в клопотанні заступника генпрокурора про відсторонення від посади члена ВРП Павла Гречківського.
Таке рішення  оголосив голова ВПР Ігор Бендисюк після повернення з нарадчої кімнати 22 лютого, передає “Українська правда”.

Сам Гречківський під час засідання зазначив, що замість нього говоритиме адвокат.

Раніше на засіданні ВРП представник Генпрокуратури повідомив, що ГПУ практично закінчила розслідування у справі Гречківського.

На думку ГПУ, його відсторонення допомогло б об’єктивному завершенню розслідування.

Водночас адвокат Гречківського Петро Бойко заявив, що вимоги прокуратури  є безпідставними. Також адвокат наголосив, що Гречківський підозрюється лише в замаху на шахрайство, а не отриманні хабара. Адвокат вважає, що справа Гречківського була сфабрикована.

Як повідомляла “Новинарня“, генпрокурор Юрій Луценко 21 вересня заявив, що член Вищої ради юстиції (тепер – ВРП) вимагав хабар у розміні 500 тис. дол. за незаконний вплив на судове рішення. Було також затримано посередника – арбітражного керуючого Міністерства юстиції, який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тисяч доларів.

Уперше Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Гречківського від посади 22 вересня, натомість він пішов у відпустку.

ГПУ клопотала про арешт Гречківського й можливу заставу в розмірі 13 млн. грн., натомість суддя Печерського райсуду Світлана Шапутько призначила заставу в розмірі 3,85 млн. гривень.

Тепер Генпрокуратура просила ВРП зупинити повноваження члена ради Гречківського на чотири місяці.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна