Члена Вищої ради юстиції викрили на хабарі 500 тис. доларів, – ГПУ. ОНОВЛЕНО

 

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури та Головне управління по боротьбі з корупцією й організованою злочинністю Служби безпеки України викрили одного з членів Вищої ради юстиції у намаганні отримати неправомірну вигоду в сумі 500 тис. доларів США.

ОНОВЛЕНО. Члена ВРЮ, якого викрили на вимаганні півмільйона доларів, – Павло Гречківський. Про це інформує “Українська правда” з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, член ВРЮ вимагав хабар за здійснення впливу щодо винесення судом першої інстанції рішення на користь суб’єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної і касаційної інстанцій.

У цій справі в порядку ст. 208 КПК України затримано посередника – арбітражного керуючого Міністерства юстиції України, який у змові з членом Вищої ради юстиції, згідно розподілених між ними ролей, отримав першу частину грошових коштів у розмірі 150 тис. доларів.

Викритому члену Вищої ради юстиції України вручили повістку про явку до Генеральної прокуратури для повідомлення йому про підозру.

“На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення, притягнення усіх винних осіб до кримінальної відповідальності, а також готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів”, – інформує прес-служба ГПУ.

Коментуючи цю подію, генеральний прокурор Юрій Луценко написав у “Фейсбуці”: “Ще одна велика риба. Департамент справ у сфері економіки ГПУ разом з департаментом “К” СБУ викрили одного з членів Вищої Ради юстиції у вимаганні 500 тис. дол. за незаконний вплив на судове рішення. Затримано посередника – арбітражного керуючого Мінюсту, який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тис. дол. Підозрюваний член ВРЮ викликаний в ГПУ”.

habar-vryu

Читайте також:
ВРЮ відмовилася звільняти суддю, який арештував побитого євромайданівця Гавриліва

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна