В Авдіївці домовились про “тишу”, ремонтують електромережу

 

Українська сторона на рівні СЦКК отримала від росіян погодження щодо припинення вогню з обох сторін для ремонту електромережі в Авдіївці.
Як повідомляє прес-служба ДСНС, “режим тиші” має бути дотриманий 19 лютого, в неділю, з 11:00 до 15:00.

О 12:00 для проведення робіт щодо розмінування та ремонту високовольтних ліній були направлені піротехнічний підрозділ Збройних сил України та ремонтна бригада ТОВ “ДТЕК високовольтні мережі”.

Загалом до аварійно-відновлювальних робіт залучено 128 осіб та 32 одиниці техніки, у тому числі від Держслужби з надзвичайних ситуацій – 67 осіб та 24 одиниці техніки.

Повідомляється, що об’єкти соціально-побутової сфери Авдіївки, які не мають власних систем резервного електроживлення, будуть забезпечені електроенергією від 13 генераторів ДСНС (40-110 кВ та 600 кВ); два з них уже підключено до міської лікарні та “Укртелекому” (АТС).

Раніше в неділю голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський повідомляв, що російська сторона в СЦКК не дає письмових гарантій припинення вогню для ремонту лінії електропередачі біля Авдіївки.

Голова обласної ВЦА також зазначав, що вночі ДСНС перепідключило Авдіївську центральну міську лікарню на більш потужний генератор, тож лікарня функціонує в штатному режимі.

Станом на сьому годину ранку теплопостачання Авдіївки здійснювалося в штатному режимі, водопостачання міста тимчасово припинено.

Як повідомляла “Новинарня“, в суботу через обстріли з боку бойовиків Авдіївка, Авдіївський коксохімічний завод та Донецька фільтрувальна станція знову залишились без електропостачання.

У ДСНС уточнили, що в результаті бойових дій сталося пошкодження високовольтної ліній електропередач 110 кВ “Макіївська-1 – АКХЗ №2”.

Генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) Муса Магомедов також повідомив, що внаслідок обстрілів у ніч на суботу пошкоджено залізничну станцію “Авдіївка”.

Нагадаємо, у попередні два дні бойовики відновили обстріли житлових районів Авдіїївки, є загиблі й поранені. Речник Міноборони заявив про новий виток ескалації.

Попереднього разу Авдіївка лишалася без електрики внаслідок обстрілів з боку “ДНР” із 30 січня до 5 лютого.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.