Почуте на Мюнхенській конференції “частково заспокоїло” Європу. Але не щодо РФ

 

Учасники Мюнхенської конференції з безпеки-2017 почули заспокійливі відповіді на деякі свої запитання щодо США, водночас наміри Росії залишаються незрозумілими. Про це в інтерв’ю DW за підсумками заходу повідомив голова конференції посол Вольфганг Ішингер.

Як інформувала “Новинарня“, перед конференцією Ішингер в одному з інтерв’ю заявляв: “Трамп мене лякає”, а загалом ішлося про найбільші безпекові виклики з часів Другої світової війни.

Після конференції, відповідаючи на питання: “Чи заспокоїло вас те, що ви почули від керівництва США?”, Ішингер сказав: “Частково заспокоїло. Більшість тутешніх учасників раді, що приїхали до Мюнхена. Адже більшість із них, коли прибули сюди три дні тому, мали великі запитання. Підсумок цих трьох днів полягає в тому, що на деякі з цих питань дали відповідь, проте не на всі. Ця невизначеність ще не минула.
У нас було багато неясності щодо намірів Росії, щодо питання, як ми можемо завершити війну в Сирії. Ця неясність залишилася.
Проте ми прибули до Мюнхена також і з непевністю щодо намірів уряду Трампа стосовно Росії, НАТО та багатьох інших аспектів. Деякі з цих тривог заспокоєні, і це добре. Я думаю, ми можемо їхати додому відносно задоволеними. Певний ступінь ясності зараз є”.

За його словами, позитив полягає зокрема в тому, що учасники форуму в Мюнхені “змогли побачити, наскільки живою, здоровою та бадьорою є американська демократія й система США”.

Говорячи про кіберзагрози Західному світові, які виходять із Росії, Вольфганг Ішингер згадав про напади російських хакерів на Бундестаг та на Демократичний національний комітет США, атаки на інфраструктуру та заявив: “Ми не можемо це ігнорувати як якусь гру. Це серйозно, і я думаю, ми не повинні ухилятися від протистояння цьому”.

“Міністр закордонних справ Росії сказав, ніби російський уряд вже тривалий час робить пропозиції спільно працювати над цим. Якби було можливим залучити Росію до справжніх зусиль виробити правила поведінки – що дозволено і що не дозволено щодо маніпуляції, дезінформації та кібератак, це було би добре”, – сказав голова Мюнхенської конференції.

Читайте також:
Пенс у Мюнхені: Росія має відповідати за дії проти України,
НАТО підтримуємо

Меркель у Мюнхені: У Мінських угодах закладена помилка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна