У Мюнхені Порошенко переговорив із лідерами НАТО і ЄНП

 

Президент Петро Порошенко на полях Мюнхенської конференції в суботу, 18 лютого, провів зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

“Глава держави поінформував Генерального секретаря НАТО про складну безпекову ситуацію на Донбасі та суттєву ескалацію напруженості, спричинену масованими обстрілами з боку контрольованих Росією бойовиків в районі Авдіївки.

Єнс Столтенберг підкреслив, що Північноатлантичний альянс зупинив практичну співпрацю з Росією, а також підтримує санкції до повного виконання Росією Мінських домовленостей”, – ідеться в повідомленні прес-служби президента.

Порошенко висловив вдячність генсеку НАТО за чітку позицію щодо засудження агресивної політики Росії та її дій на Донбасі, а також підкреслив важливість практичної допомоги, яку надає НАТО Україні для зміцнення обороноздатності та реформування сектору безпеки й оборони відповідно до стандартів Альянсу.

Під час зустрічі було домовлено активізувати подальшу роботу в рамках цільових Трастових фондів НАТО на підтримку України.

Як і багатьох інших співрозмовників, Порошенко запросив Столтенберга відвідати Україну з візитом.

Цього ж дня президент Українипровів зустріч з головою політичної групи Європейської народної партії в Європарламенті Манфредом Вебером.

“Були обговорені шляхи підтримки України з боку найвпливовішої європейської партії у реалізації реформ та відновленні територіальної цілісності…
Вебер підтвердив принципову та консолідовану позицію щодо збереження санкцій проти Росії до моменту відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи Крим”, – інформує прес-служба.

Зазначається, що президент прийняв запрошення взяти участь у найближчому розширеному саміті ЄНП.

Читайте також:
Порошенко в Мюнхені поговорив з Дудою про долучення
до Балто-Адріатичного міжмор’я

Меркель у Мюнхені: У Мінських угодах закладена помилка

Мюнхенська промова Порошенка: Підтримка України
– найдешевша інвестиція в безпеку вільного світу

Пенс у Мюнхені: Росія має відповідати за дії проти України, НАТО підтримуємо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна