На українську Донеччину в стандарті Т2 чудово мовлять усі канали “ДНР” і Росії. Влада не глушить

 

На підконтрольній Україні території Донецької області користувачі цифрового ефірного телебачення в стандарті DVB-T2, крім сигналу десятків українських телеканалів, отримують якісну “картинку” провідних російських та сепаратистських каналів – “Новоросія”, “Перший республіканський”, “Оплот ТВ”, “Юніон”.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила в соцмережі журналістка з Донеччини Марія Давиденко.

“Покровськ (колишній Червоноармійськ – “Н”), 50 км від Донецька, на звичайну антену цифрового телебачення Т2 йде сигнал каналів “Новоросія” і “Оплот” – тепер вони ведуть мовлення замість російських ТВЦ і ОРТ. Раніше ці канали “ДНР” антена не ловила. Посилили сигнал з Росії чи Донецька?” – написала Давиденко.

“Так ось що я скажу (дуже хочеться матом!) – якого біса в будинках на українській території тепер стала показувати ця хрінь? Скільки ще Мінстець буде займатися окозамилюванням?! Третій рік війни, а в ефірі проросійської дурі стає більше!” – заявила глядачка.

Вона додала фото, на якому видно, що в ефірі “Оплот ТВ” виступає один із лідерів бойовиків, так званий “голова народної ради ДНР” Денис Пушилін, а в переліку каналів також є російські НТВ, “Росія 24” та ін.

У коментарях мешканці регіону зазначають, що така сама ситуація в Торецьку, Білицькому та ін. – канали сепаратистів та Росії мовлять у Т2 в ідеальній якості.

Київська журналістка Ольга Лень, яка в 2015 році була радником голова Донецької ВЦА, з обуренням поширила допис Давиденко й зазначила: “Новини переходу на цифрове мовлення. (До літа вся країна повинна перейти на “цифру”)… Це значить, що цифровий оператор свідомо транслює такі канали? До речі, хто в нас там оператор цифрового мовлення? Чи Мінінформ повністю “забив” на протидію трансляції телеканалів РФ та ОРДЛО? Чи може це нові реалії “порозуміння та примирення” і в Києві треба чекати цифрового мовлення “Оплот-ТБ”?”

Реагуючи на обурливий допис, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський пояснив: “Мовлення йде з Донецька, з захопленої станції. Ані Нацрада, ані МІП (Міністерство інформаційної політики) НЕ МАЮТЬ ПРАВА займатися проблемами глушіння ворожого сигналу. Це виключна компетенція силових структур. Коли, нарешті, це запитання буде ставитися тим, хто за це відповідає?!”

“Представники органів державної влади взагалі не можуть обговорювати публічно питання щодо глушіння! Щось робиться? Так, робиться. Але точно тут не буду нічого розповідати. Ніхто цього робити не буде. Зважайте на те, що це зона проведення АТО. Там не тільки сигнал перетинає “нульовку”, а й снаряди”, – написав Костинський.

“Враховуйте, що і на захоплених територіях також отримують наш сигнал”, – додав він.

Читайте також:
На горі Карачун урочисто відкрили нову телевежу.
Але для укрмовлення на Донецьк потрібно ще

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна