Пластичний хірург Валіхновський безплатно робить реконструктивні операції учасникам АТО

 

Відомий пластичний хірург Ростислав Валіхновський разом із колегами безплатно провів низку реконструктивних операцій військовослужбовцям, які отримали поранення в боях із російськими окупантами на Донбасі.

Як повідомляє “Народна армія“, бійців оперували у Львові, на базі клініки щелепно-лицевої хірургії та стоматології Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

“Надаю допомогу пораненим бійцям на безоплатній основі від початку агресії сусідньої держави. Адже наші військові заслуговують на те, аби шрами їх прикрашали, а не викликали співчуття”, — зазначив Валіхновський.

Лікар переконаний, що тільки об’єднаними зусиллями можна допомогти пораненим повернутися до повноцінного життя, адже мало хто з військових може дозволити собі дорогі пластичні операції.

Валіхновський також розповів, що ще 35 учасників антитерористичної операції потребують допомоги пластичних хірургів в Івано-Франківську.

 

У Львові, після ознайомлення з історіями поранень та процесом лікування, військові медики разом із пластичним хірургом визначили трьох пацієнтів.

Одному з них провели пластику кісток обличчя (реконструктивну риносептопластику), другому — видалення рубцевої деформації обличчя, а третьому зроблено пластику дефекту м’яких тканин передпліччя.

Після консультацій Ростислав Валіхновський запропонував іще шістьом учасникам АТО пройти курс лікування на базі його приватної клініки.

Ростислав  Валіхновський — заслужений лікар України, лікар-хірург вищої категорії, кандидат медичних наук, віце-президент Всеукраїнської асоціації пластичних реконструктивних і естетичних хірургів, лауреат премії “Людина року-2015”.

 

Читайте також:

В Міноборони розповіли, скільки поранених із зони АТО зараз на лікуванні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна